Records

10 meter langzaam fietsen - Anne van Gorkom - 23.5 seconden

Zo langzaam mogelijk 10 meter fietsen met een fiets met alleen terugtraprem en geen versnellingen. De hele breedte van de weg (3 meter) mag gebruikt worden. De grond mag niet met de voeten aangeraakt worden. Er wordt geteld 10 meter van voorwiel tot voorwiel.

1/2 liter bier adten - Rowan Muller - 3.5 seconden

Het snelst 1/2 liter bier adten. De tijd loopt zodra de uitdager het glas oppakt en stopt als het glas de bar weer raakt. Rowan Muller deed dit 3.5 seconden op de activiteit van het Van-der-Waaldispuut in oprichting P.E.N.T.A op 11 maart 2013.

Mensen in een bubbelbad - eerstejaarskamp 2009 - 47

Op 13 september 2009, de zondag van het eerstejaarskamp, werd een nieuw record gevestigd in het bubbelbad. Enkele bestuursleden van Focus, kandi's, eerstejaars, kinderen en twee mannen waren aanwezig in de bubbeltjes tijdens deze heugelijke gebeurtenis.

Borrel opruimen - diversen - 19:59 uur

Het snelst klaar met het opruimen van een reguliere donderdagBorrel. Het record is gevestigd op 26 juli 2018 door Tom van Waveren (tender), Rik Lengers (tender), Mathijs Mientjes (tender), Mendy Bink (tender), Eva van Bastelaar (tender), Robin Elich, Rob Teeuwen, Niki Tumelaire, Rick van den Berg en Thijmen Staps.

Handstand - Frank Jehoel - 0:02:36 uur

Handstand waarbij een muur als ondersteuning mag worden gebruikt. De tijd loopt zodra de uitdager op zijn handen staat. Het record is gevestigd op 3 december 2007

Hooghouden - Jan Schoof - 152 keer

Zo vaak mogelijk de bal aanraken zonder je handen te gebruiken of deze te klemmen. Zodra de bal een ander voorwerp of de grond aanraakt stoppen we met tellen. Dit record is gevestigd op 28 mei 2010

Slinger kleren - diversen - 22,76 meter

Een zo lang mogelijke slinger van kleren maken. De kleren mogen hiervoor wel uit elkaar gehaald worden maar mogen niet kapot gaan. Ook moet het één slinger zijn, wat inhoud dat alle kleren aan elkaar vast zitten zonder hulpmiddelen. Het record is gevestigd op 3 december 2007 door Marijn Kemper, Frank Jehoel, Geert van den Burg en Martin van Mourik.

Eieren gooien - Aart Ligthart en Kim Alards - 26,3 meter

Zo ver mogelijk overgooien met een rauw ei. Het ei wordt door 1 persoon gegooid en door 1 persoon opgevangen met zijn handen. Hulpmiddelen mogen niet worden gebruikt. Breekt het ei dan is de recordpoging ongeldig.. Dit record is gevestigd op 28 mei 2010.

Op één been staan - René Joosten - 0:42:19 uur

Zo lang mogelijk op 1 been blijven staan. Het been mag links of rechts zijn en de voet die aan het standbeen zit mag niet bewegen. Verder mogen alle andere lichaamsdelen geen contact maken met andere voorwerpen, mensen of de grond. Dit record is gevestigd op 3 december 2007.

ALV notulen afhebben - Arjen Monden - 23 uur en 17 minuten na sluiting

De notulen af en onderstreept doch niet gecontroleerd op spelling door andere bestuursleden. De tijd wordt gemeten vanaf het moment van sluiten. Het record is gevestigd op 4 februari 2010, de notulen zijn die van de ALV de dato 3 februari 2010 (duur van de ALV was 80 minuten).

Bierviltjes flippen - Jeff Schulpen - Stapel van 40 viltjes

Een stapel bierviltjes van de tafel af-flippen met de rug van de hand en vervolgens meteen weer opvangen. Hierbij gaat het om een zo hoog mogelijke stapel bierviltjes. Dit record is gevestigd op donderdag 25 januari 2018 met Deugniet viltjes.

Drukstbezochte N-feest - AC Acceptable - 369 bezoekers

De Activiteitencommissie "Acceptable" verkocht in de voorverkoop van haar eerste N-feest in het collegejaar 2017/2018 een grandioos aantal van maar liefst 276 kaartjes. Aan de deur zijn nog eens 93 kaartjes verkocht. Met 369 totale kaartverkoop is dit het drukstbezochte N-feest ooit! Dit record is gevestigd op 10 oktober 2017.

Tot aan het N-feest van AC "acceptable" had AC "Dyslactie" het record van drukstbezochte N-feest, gevestigd op 11 oktober 2016, met een totaal aantal van 361 verkochte kaartjes.

Meest gebroken botten in een bestuursjaar - Bestuur Fluidum - Twee maal dubbele fractuur

Tijdens het bestuurjaar van Fluidum hebben twee bestuursleden (Kjeld en Jelle) het voor elkaar gekregen om beiden een dubbele fractuur op te lopen tijdens Van-der-Waalsactiviteiten. 

Allereerst wist Kjeld (tevens commissielid) tijdens de Wiskie zijn sleutelbeen in drie stukken te breken door onderuit te gaan op een simpele blauwe piste.

Niet veel later wist Jelle ook een dubbele fractuur te scoren, ditmaal echter in de kaak. Dit voorval vond plaats tijdend de LiXi naar Straatsburg. 

N-feest kaartjes voorverkoop - AC Acceptable - 276 kaartjes

De Activiteitencommissie "Acceptable" verkocht op haar eerste N-feest van het collegejaar 2017/2018, het "NachtbrakeN iN je NachtjapoN feest" een recordaantal van 266 kaartjes in de voorverkoop!

Met dit record ging "Acceptable" over het vorige record van "Dyslactie" uit 2016 met 266 kaartjes in de voorverkoop, het record van "Impact" in 2014 met 200 kaartjes in de voorverkoop en het record van "Alpha Centauri" uit 2012 met 198 kaartjes in de voorverkoop heen.

Meeste aanwezigen op een ALV - Quasar - 56

Zo veel mogelijk mensen moeten de presentielijst ingevuld hebben. Het gaat hier om mensen die aanwezig zijn geweest tijdens de ALV, dus ze hoeven niet allemaal tegelijkertijd aanwezig te zijn geweest. Record is gevestigd op 12-03-2018.