Van-der-Waals Fraternities

Current Van-der-Waals Fraternities

Over het algemeen kunnen vrouwen bij Technische Natuurkunde zich erg goed redden in de omgeving waar het barst van de mannen. Van der Waals zelf is een grote sociale studie vereniging vol met vriendschappen, gezellige activiteiten en plezier. Maar veel meiden verlangen ook af en toe even naar wat echte girl-talk. Curieus is daar perfect voor. Wij zijn een vrouwendispuut maar we schieten ongetwijfeld niet tekort in gezelligheid, hechte vriendschappen, leuke activiteiten en fantastische uitstapjes.

It is not clear that intelligence has any long-term survival value,” zoals Professor Stephen W. Hawking al zei. Daarom staan wij – van fysisch dispuut Hawking - niet alleen voor een hoog IQ, maar ook voor een hoog EQ. Intelligentie alleen is niet voldoende, sociale omgang en gezelligheid zijn ook belangrijke standpunten binnen ons dispuut. Sinds 1 juni 2010 zijn wij bezig een geniale bijdrage te gaan leveren aan de studievereniging. Verder staat fysisch dispuut Hawking voor openheid naar anderen. Hiermee willen we het aantrekkelijk maken voor andere gave Van-der-Waalsleden, zeker ook voor eerstejaars, om zich bij ons te voegen.

Na verschillende eerstejaarscommisies te hebben gedaan dachten we: dit smaakt naar meer. En zo kwam iemand met het idee om een Van-der-Waalsdispuut op te richten – waarom ook niet? Een dispuut waar iedereen lol kan maken zonder veel verplichtingen. Zoals gezegd waren de meeste mensen al actief, dus het idee om activiteiten te gaan organiseren voor Van der Waals klonk iedereen goed in de oren. De meer creatieve geesten besloten – met hulp van een beetje wodka – dat de koe onze mascotte moest worden. En zo geschiedde. Sinds 21 februari 2018 mogen we onszelf Expimenteel Dispuut KlemKu i.o.