Scintillatie in februari

Sinds het laatste blog is er al een hele hoop tijd verstreken, wat voor een bestuurslid nog véél meer tijd lijkt. Op het ene moment rond je de laatste dingen voor de vakantie af – snel nog wat uitnodigingen voor een ALV versturen – op het volgende moment sta je met je huisgenoten op Stratumseind om carnaval te vieren. De carnavalsvakantie, het moment waarop iedere student zich voorneemt om toch even goed wat stof van vakken weer in te halen, is de perfecte gelegenheid om het zojuist beschrevene niet te doen. Voor bestuursleden geldt hetzelfde. Van die kleine actiepunten die nog niet uitgevoerd zijn, misschien wat administratie bijwerken, het komt er allemaal niet van.

Carnaval met huisgenoten daarentegen was volop genieten, vooral als je om half 7 in de ochtend uit je bed getoeterd wordt door de plaatselijke carnavalsvereniging in Boxmeer. Of de kroegentocht die je loopt met je huisgenoten, waar je eigenlijk ieder FSE-bestuur wel weer tegenkomt.

 

De week daarna staat dan plots weer in het teken van besturen: de lustrum-ALV. Een moment waar we al een half jaar naartoe werken. De planning is eindelijk rond en de invulling van de activiteiten en daarbij de lustrumweken, worden steeds definitiever. Gelukkig zijn er op dat moment ook een hoop actieve leden, die meedenken met de plannen en wat zaken aankaarten waar we zelf nog niet eens aan hebben gedacht: op die manier wordt het lustrum steeds beter en gaver.

Tussen de drukte van de ALV door probeer je ook maar de gave verhalen van de vakantie van de rest van je bestuursgenoten mee te krijgen: heeft Jochem goed gefungeerd als vuurtoren bovenop de witte bergen in Corbier, heeft Robin nog weddenschappen voor Troubadour Magma afgesloten in Boekarest, en hebben Roderick en Coen iets gedaan wat ze eigenlijk niet willen vertellen?

 

Naast de bovenstaande beschreven ‘speciale zaken’, gaat het gewone bestuursleven door. Sinds we in Flux zitten, zijn er vaak kleine zaken waarvan niemand nog weet hoe het werkt – de nieuwe printers bijvoorbeeld –, vraag je je continu af waar de vuilniszakken nou weer gebleven zijn en ouwehoeren we af en toe met onze collega’s van Thor: kan ik even een pleister lenen?

In Flux komt gelukkig ook steeds meer leven: binnenkort komen er “reels” te hangen aan de muur voor oude bestuursfoto’s, is het donateursbord af en wordt bijna opgehangen in de Borrel én komen er steeds meer leden koffie drinken of werken aan de ledenwerkplekken.

 

Al met al, is het al een ontzettend geslaagd half jaar geweest, en kijk ik uit naar wat het komende half jaar gaat brengen!

 

Toedeloe, Berit

 

Ps. We hebben ooit beloofd onze massa’s te delen via de website, bij dezen d.d. 2 maart. Roderick: 68kg. Berit: 63kg. Jochem: 100kg. Coen: 79,2kg. Robin: 72kg.